Schalmcommissie

De eerste zittingsavonden werden gehouden in de grote zaal van Café Pikkemaat. Een podium van 10 m2 en de souffleur moest het doen met de slechts 40 cm ruimte onder het podium. Zo’n 150 stoelen konden er in voor het bergen van publiek. De Prins en zijn gevolg zaten in een lange rij achter op dit podium. Een provisorische  sluis van plastic buitenom, maakt het voor de artiesten mogelijk om achterom te gaan, naar het voorcafé waar kleedruimte en grime waren gesitueerd.

De zitting avonden werden dermate populair dat zaal Pikkemaat te klein werd en men vond in sporthal De Schalm een alternatief. De sportclubs waren tolerant en sportten een week niet.

Een groot podium ca. 100 m2 en ruimte voor ca. 550 gasten per avond. Ook komen er meerdere commissies Schalm-Technische -en Versiercommissie.

Zaterdagmorgen voor de eerste zittingsavond werden alle benodigde materialen uit het gemeente loodsje op de Mors gehaald en op pallets en wagens geladen. Daarmee gaat de reis naar sporthal De Schalm om direct na de laatste wedstrijd van Set Up bezit te nemen van de zaal. Deze wordt gestript, een zeil op de vloer waarover weer ca. 250 spaanplaten worden gelegd. De Prins plaatst de eerste paal van het podium en wij houden ons bezig met de verdere opbouw.

De versiercommissie is reeds begonnen met de aankleding van de zaal  en de techneuten met licht en geluid, iedereen kent zijn of haar taak. De ruwbouw is klaar en om een uur of 5 kwam Mientje prinses van Oud Prins Gerard II, met een enorme pan erwtensoep. Na de soep nog wat puntjes op de i om daarna de weg te zoeken naar de bar voor een paar welverdiende biertjes.

Gedurende de komende dagen is de 60+ groep in de Schalm actief met de finishing toutch. Op woensdag voor de eerste zitting avond komen de dames van de ballonnen bij elkaar en maken 2 strengels met elk wel 1000 ballonnen.

Ook zorgen de Schalmcie leden er voor dat tijdens de zitting e.e.a. geruisloos verloopt.

Op de zondagmorgen na de laatste zitting avond komen om 10.00 uur de Schalmcommissie leden in de Schalm samen om deze weer te transformeren naar de oorspronkelijke staat. De Technische commissie heeft de nacht doorgehaald om alle techniek te verwijderen. Iedereen weet weer wat te doen, ook de nog niet genoemde dweilcommissie. Om 12.00 uur koffie met broodjes van bakkerij Hans Van Benthem en s ’middags om ca. 14.00 uur is er van gebruik van de sporthal door de Othmarridders, niets meer te zien.

Eerst een paar biertjes aan de bar van de Schalm, uitreiking van de Vleugelmoer en daarna met Prins en klein gevolg naar een locatie, waar van een zeer verdiend stamppot buffet wordt genoten. Deze middag loopt vaak uit op een latertje aan de bar van deze locatie.

Na de laatste uitbreiding van sporthal De Schalm, heeft ook theater De Schalm een metamorfose ondergaan.  Het podium werd naar de andere kant van de zaal gebracht en uitgebreid met 2 zijpodia, een voor de Prins en gevolg en een voor de Hofkapel.

Er wordt inmiddels zaterdag s ’morgens om 10.00 uur al gestart met de herinrichting van sporthal naar theater. De pan erwtensoep wordt nu gemaakt door Hennie, prinses van Oud Prins André I en de broodjes komen nog steeds van bakkerij Hans Van Benthem.

Wij zijn gek op tradities dus ook voor het overige gaat alles nog zoals altijd. Ook het nazitten na de moosmaaltijd!

Deze commissie verwelkomt graag nieuwe enthousiaste leden, lijkt het je iets kom gewoon zaterdag morgen bij De Schalm en sluit je aan.

Menu