Blieft oezölf en doot good zoa doar, dan stoat wie dit carnaval veur oe leu kloar!

42e Hoogheid Nico Wilbers 2005
Adjudanten Maik Brügging & Jos Brummelhuis

Verschrikkelijk zenuwachtig was Nico voordat hij als Prins Nico I aan den volke getoond zou worden. Hij bleef maar na het toilet lopen en de rits van zijn nieuwe smokingbroek maakte overuren. Maar toen hij daar stond… (niet meer op het toilet maar op het podium bij De Wyllandrie) waren zijn zenuwen verdwenen. Nu kon het Prinsheerlijk leven beginnen. 30 Jaar geleden had hij ook al een zenuwachtige periode doorgemaakt tijdens de opkomst als Graaf Nico I bij de Othmarpages. Nu is de Graaf een Prins geworden.

Een thema wilde Prins Nico I niet, want zoals hij zegt ”’n Thema hebt wie dit joar nich, ik vonn dat nich neudig, want as ik met ’n optocht of wat vun feest dan ok um mie hen kiek, zee ik dat de leu dee zich nich an’t thema hoalt, altied de mooiste ideën hebt. En loat wie mear liek oet proat’n; as ie ’n aander oene wil op geet legg’n dan geet de wil d’r of.” Het Prinsenbal was een geweldig feest en Prins Nico stelde het bijzonder op prijs dat er die avond ook een afvaardiging van de Kadolstermennekes was om hem te feliciteren.

Op de receptie kreeg hij een bijzondere verrassing. Zijn werkgever was zo trots op hem was dat hij zich spontaan aanbood als sponsor. Genoten heeft Prins Nico I. De avond in de Wiemsel, waar de Hoogheid was uitgenodigd door Trias Zottika, vergeet hij niet licht. Op het eind van het diner kwamen de koks binnen met een reuzenijstaart. Als versiering hadden zij de onder-scheiding van de Hoogheid op de taart gecreëerd. IJskoud werd hij ervan.

De optocht was een hoogtepunt met stralend weer. Vooral de wagen van de Siepeljonkers kreeg van het talrijke publiek veel applaus. In zijn regeer-periode werden de Dansmarietjes in Assendelft Nederlands kampioen showdansen en dat was toch wel een pareltje aan de kroon van Prins Nico I.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu