Het hele spul in de been’n van kleen tot groot, carnaval in de Siepelstad, dat döt oe good!!

41e Hoogheid Rob Peters 2004
Adjudanten Roy Holsbeek & Tim Engbersen

Prins Rob 1 kwam op door een groot scherm en werd meteen door Hofkapel De Siepels ontvangen met het nummer ’Robje is de grootste Prins’. Samen met zijn Adjudanten Roy Holsbeek en Tim Engbersen en Hoffotograaf en Hofchauffeur Gerard Ekelhof met hun dames hebben zij er een sportief carnaval van gemaakt. Het thema Sport was een onderdeel in de proclamatie met onder meer een potje kruisjassen op de bodem van het zwembad van het Twents Ethoes.

De lijfspreuk ”Het hele spul in de been’n van kleen tot groot, carnaval in de Siepelstad, dat döt oe good!” werd kracht bijgezet door maar liefst 4 pasgeboren kinderen te bezoeken en ook 5 verjaardagen van familieleden, niemand werd overgeslagen. Uitnodigingen van mensen om te komen eten werden ook niet afgeslagen en zo kwam het dat Adjudant Roy leerde om ’moos’ te eten. Ook bezoeken aan zusterverenigingen werden afgelegd, zelfs op de golfbaan in Oldenzaal werden de Othmarridders met open armen door de Marklauwen ontvangen. Vooral de prettige en vriendelijke omgang met de Köttelpeer’n Prins Ceriel en Sik Peter is dat jaar bij het Trio als fantastisch ervaren. De Siepeljonkers nodigden de Prins en zijn gevolg uit voor een avond voetbal kijken met een stamppot buffet, zo gaven ook zij een invulling aan het thema sport. En met de Hènige Slepvèènt werd een skelterrace gehouden van de Baldersteeg naar camping de Witte Berg, een gevaarlijke en spectaculaire race. Het foto maken voor de Siepellocht in Enschede was een riskante operatie.

Er moest een korf van een luchtballon aan 2 ringen worden bevestigd in een oude gymzaal. Niemand wist of het dak dat zou houden, toen daar ook nog 2 Adjudanten in moesten en deze niet stil konden blijven staan…! Gelukkig bleef de Prins veilig op de grond staan en doorstond de gymzaal de vuurproef Het carnaval was een grote belevenis met als hoogtepunten de zitting en de optocht. Vooral het enthousiasme van de mensen en de inzet van alle werkende leden heeft een grote indruk gemaakt op dit trio.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu