Met dit Gulden Trio op de troon, spant de Oatmösschese Maffia de Kroon!

40e Hoogheid Richard Nijhuis 2003
Adjudanten Arjan Kruse & Margienus Dekker

Tijdens het Prinsenbal leek de residentie op een illegale goktent. Duistere figuren zaten in een rokerige omgeving verwoed te pokeren. Plotseling stapte er een nog onbekend trio naar binnen. Het bleek onze nieuwe Hoogheid Prins Richard I te zijn met als thema Maffia. Dit verklaarde alles.

Bij de sleuteloverdracht van de gemeente Dinkelland in had Prins Richard I een Rolls Royce met chauffeur geleend van Bert Kolvoort. Je had de gezichten moeten zien van de andere hoogheden toen Prins Richard I aan kwam rijden.

Leuk was ook het verhaal achter de kogel-brief die Prins Richard I als ’maffia-baas’ ontving van de Oud-Prinsen. Dit n.a.v. een beledigende opmerking, volgens de Oud-Prinsen, die een van de Adjudanten had gemaakt. Bij de ont-vangst van Prins Richard I tijdens de brunch van het Garde der Oud-Prinsen keerden de Oud-Prinsen demonstratief het trio de rug toe. Bij de generale repetitie voor de zittingavonden werd nog even de opkomst geoefend. Dolly Dral gaf de microfoon aan Prins Richard I en zei: ”En hier begin jij met je speech” waarop Prins Richard I spontaan inzette met een zelfbedachte uitvoering van ”My Way” van Frank Sinatra ”They did it their way”. Met dit lied bedankte  Prins Richard I op alle drie zittingavonden de medewerkers van de zitting. Als stunt had de Stuntcommissie een grote troon gemaakt, daarop moest Prins Richard I plaatsnemen en een brief voorlezen. Over de inhoud zullen we het maar niet hebben.

Zo gewelddadig het begin van de regeringsperiode was, zo gewelddadig was ook het einde. Op de 11e van de 11e om 11.11 uur stormt opeens een arrestatie-team de zaal binnen en wil Prins Richard I arresteren. De Hoogheid bedenkt zich geen moment en haalt onder zijn mantel een groot jachtgeweer te voorschijn. Even was er paniek dit stond niet in het scenario. Maar de jongens van Hermandad hebben Prins Richard I toch afgevoerd.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu