Met carnaval in 2001 kriegt wie jong en oald in de been!

43e Hoogheid Harry Noordink 2001
Adjudanten Nico Wilbers & Marc Luft

Je waande je terug in de middeleeuwen. Twee schildknapen lazen op het podium in Hotel Vos een protocol voor dat het de keizer behaagd had om ridder Harry te benoemen tot Prins van de stad Ootmarsum met al hare Ommelanden. Het volk juichte. Vanaf de 11e van de 11e van het vorige jaar was  men verstoken geweest van een krachtig bestuurder. Onder klaroengeschal kwam de nieuwe Prins naar voren. Prins Harry IV. Zijn woonwijk, De Moerbekkenkamp, reageerde enthousiast. Er werd een grote triomfboog opgericht bij het begin van de wijk.

De Siepellocht zou worden aangeboden aan de Hoogheid door Frans Bauer. In de Tubantia stond een dag tevoren het bericht dat hij langs zou komen. Zelfs tot in Winterswijk was dit bericht doorgedrongen en enkel superfans van hem waren naar de Residentie van de Othmarridders getogen. Tegen 9 uur moest Prins Harry IV naar buiten. Daar stopte een grote geblindeerde auto. Een raampje ging open, de ’verbauereerde’ Prins kreeg de Siepellocht in handen gedrukt en zoef… weg auto.

Prins Harry IV was de laatste Hoogheid die op ons Stadhuis de sleutel kreeg van burgemeester Willeme. De optocht ’s middags was prachtig. Vooral de 80 piraten van de Moerbekkenkamp deden hem goed. Oud-Prins Jan III was o.a. genomineerd voor de Goldener Kohlkopf. Oud-Prins Antoon I huurde een bus, zorgde ervoor dat de Dakkapel meeging, en met een grote groep Othmarridders ging het richting Bad Bentheim. Prins Harry IV en zijn Adjudanten kregen daar de beste plaatsen, als eersten de hapjes en de meeste drankjes.

Alle andere aanwezige verenigingen, de Kadolstermennekes incluis, wierpen jaloerse blikken op de ridders. De drie dolle carnavalsdagen vlogen voor de Hoogheid voorbij. Zonder dat hij er erg in had stond de zondebok al op de Markt en na een serie zware knallen was er van de bok niets meer over en was het één minuut voor Aswoensdag.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu