Met dizze Siepels bi’j verzekerd van een wield carnaval!

37e Hoogheid Freek Keupink 2000
Adjudanten Erik Hemmer & Gert Jan Buyvoets

Op het podium van hotel Vos was door de Technische commissie een levensechte saloon nagebouwd. Cowboys hingen aan de bar. Plotseling klonken revolverschoten en toen de kruitdamp was opgetrokken stond daar de nieuwe Stadsprins van Ootmarsum Prins Freek I.

Hij zou dit jaar vooropgaan als leider van de Siepelse cowboys die op hun snelle paarden met hun lasso’s de mooie cowgirls zouden vangen. Het hele carnaval werd een groot Wildwest feest. Bij café Pikkemaat werd een ”Bull-ride” strijd gehouden. Hoogheid Freek I nam het op tegen Markies Lau I van de Siepeljonkers. Ondanks fel verzet ging Prins Freek I met de eer en het bier strijken. Zeer indrukwekkend en vooral belangrijk voor ons Othmarridders en Ootmarsummers was de toekenning en uitreiking van de ’Goldener Kohlkopf’ in Duitsland aan onze allereerste Stadsprins Antoon I, voor al zijn verdiensten en inzet voor het algehele Carnavalsoeuvre (tevens Euregionaal).

Na een kort eerbetoon, zowel in het Nederlands als het Deutsch, was het de eer aan Prins Freek I om hem de prijs te overhandigen. In Bad Bentheim mocht Prins Freek I de hoogste carnavaleske onderscheiding van de Euregio uitreiken aan de eerste Prins van Ootmarsum, Anton Schulten. Bijzonder verrast was de Hoogheid op de zitting toen zijn zoontje Jelle van 3 jaar als cowboytje met klapperpistool op het toneel verscheen. In de optocht, aanvankelijk onder een strakblauwe lucht, liepen sherrifs, bankrovers en cowboys mee. Het geknal was niet van de lucht, zelfs een fikse hagelbui kon de pret niet bederven.

Drie dagen heerste hij over de Siepelstad onze Highsheriff, onze Prins Freek I. Dinsdagavond, vastenoamd, tegen middernacht op het Stadhuis waren zijn laatste woorden als Prins van Ootmarsum: ”Het is mooi wild west.”

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu