Nen good’n Siepel hef d’r onmeundig wil an!

34e Hoogheid Jos Brummelhuis 1997
Adjudanten Erik-Jan Raatgerink & Maurice Boogers

Zijn sporen had hij als Vorst van de Raad van Elf al lang verdiend. En dan nu Prins Jos I. Door de klapdeurtjes van een Mexicaanse bar stapte hij de Ootmarsumse carnavalswereld binnen. Iedereen was enthousiast. De volgende middag tijdens de receptie was hotel Vos tjokvol. In zijn regeerjaar presenteerden zich de Siepeljonkers voor het eerst aan de Ootmarsumse bevolking. ”Een prachtig moment,” zou Prins Jos I op het Markiezenbal zeggen.

Bij de overhandiging van de stadssleutel ging burgemeester Jos Verbeeten als rasechte Mexicaan met een grote sombrero achter de piano om het Ootmarsums volkslied te begeleiden. In de nacht daarvoor werden alle parkeermeters in de stad ingepakt en stonden als cactussen op hun plekken. Na het volkslied in het stadhuis was er in de Grotestraat een wedstrijd postzaklopen. Prins Jos I en zijn gevolg moesten het opnemen tegen de postbodes uit Ootmarsum. De Hoogheid bereikte als eerste de finish.  De optocht was een van de hoogtepunten van de Prins, vooral ook omdat zijn vrienden van de Harley Davidsonclub met hun motoren meereden met natuurlijk extra veel kabaal en rook.

De mooiste herinnering heeft Prins Jos I aan het klootschieten op zondag 2 februari op neutraal terrein in Rossum tegen de Kadolstermennekes uit Oldenzaal. Het was een herhaling van de historische wedstrijd 250 jaar geleden. Door de regionale televisiezender TV-Oost en door de nationale televisiezender SBS werd de strijd uitgezonden. En weer wonnen de Siepels van de Boeskolen, maar nu werd de vooraf afgesproken inzet, 80 gouden dukaten, door de Oldenzalers met een gulle lach voldaan.  En het vaandel blijft mooi in het stadhuis van Ootmarsum hangen. Een carnaval met een historische ondertoon en met natuurlijk veel carnavalsmuziek en carnavalsplezier.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu