In iedern good’n Siepel stek ne nar!

33e Hoogheid Jurgen Lohuis 1996
Adjudanten Henny Heerts & Johnny Schulten

Prins Jurgen, de 33e Prins van Ootmarsum, een echte Jubileumprins dus. En dat zou blijken. Op 6 januari werd in de Wintertuin van Jan Vos het Prinsenbal gehouden. De Technische commissie had een podium opgebouwd met daarop twee levensgrote fotolijsten en drie prachtig geklede narren. Een voorbode op de spreuk van de hoogheid? Uit een van deze fotolijsten stapte Jurgen Lohuis als Stadsprins Jurgen I naar voren.

Bij het overhandigen van de stadssleutel heeft elke Prins het gevoel dat hij daar door iedereen, maar vooral door de Prinsengarde, gewikt en gewogen wordt. Daar moest hij zich dus presenteren. Zijn toespraak spitste zich toe op de problemen die het gemeente-bestuur had met de verhuizing van houthandel Oude Hengel. Jarenlang had het college allerlei voorstellen gedaan aan de firma, maar alles tevergeefs. Prins Jurgen I kwam met een zowel carnavaleske als ludieke oplossing. Als niets helpt moet je de natuur een handje helpen om de houthandel definitief weg te krijgen. Burgemeester Verbeten kreeg een potje vol met houtworm, als hij handig was zou dit de zaak zeer versnellen… Het zou echter nog 10 jaar duren.

Ook de prijzen voor de leukste kleding op het kindercarnaval werden dit jaar drastisch veranderd. In plaats van een cadeautje mochten de prijswinnaartjes Prins Jurgen I met zijn Adjudanten bekogelen met slagroomtaart. Op een groot bord, waarop drie narren geschilderd waren en gaten gemaakt voor de hoofden van Prins en Adjudanten, werden zes platen slagroomgebak door de kinderen leeggegooid. Een geweldig succes.

Natuurlijk was er ook een jubileumreceptie en werd het standbeeld van Sjalotje onthuld. Na de 11e van de 11e kon Prins Jurgen I dan ook terugzien op een topjubileumjaar.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu