Nen good’n Siepel steet veur wat e döt!

31e Hoogheid André Velthuis 1994
Adjudanten Hans Vos & Willy Smellink

Het Prinsenbal op zaterdag 15 januari en de receptie daags daarna werden gevierd in hotel Jolanda. Het was er zo druk dat je over de carnavalskoppen kon lopen. Prins André was de tweede prins uit de generatie Velthuis. Zijn vader, Oud-Prins Gerard III, was hem al voorgegaan in 1974. Prins André I had het carnavalsvieren dus met de paplepel ingegeven gekregen.

Tijdens zijn regeerperiode ontmoette hij bij Café Ossenvoort een grote groep studenten uit Azië en Afrika. Deze mensen dachten dat ze met een echte prins te doen hadden en behandelden hem met alle eerbied en respect. Ze wilden ook weten waar het kasteel stond waar de Prins woonde om er dan met de bus langs te rijden. Het heeft heel wat praten gekost om dat te voorkomen.

Op vrijdagmiddag voor het eigenlijke carnaval was de Hoogheid na het scholencarnaval in de residentie om gezellig iets te drinken. Plotseling was de Prinsenstaf weg. Niemand wist waar hij was. Zelfs na het aanbieden van een kratje bier kwam het ding niet te voorschijn. Op bezoek ’s avonds bij de Garde der Oud-Prinsen zetten sommigen grote ogen op toen Prins André vanonder zijn cape plotseling de Prinsenstaf te voorschijn haalde. Niemand wist dat hij nog een reservestaf had die identiek was aan de oorspronkelijke, alleen met dit verschil dat er niet op stond André I, maar Andere I.

Tot op heden is de staf nog steeds niet terug, maar de Hoogheid vermoedt dat… Afwachten maar. Jammer is echter dat de houdbaarheidsdatum van het kratje bier al lang verstreken is.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu