Nen scharp’n Siepel zorgt veur smaak!

30e Hoogheid Hans Sanders 1993
Adjudanten Peter Velthuis & Harry Noordink

Grote hilariteit heerste er op het Prinsenbal bij Hotel de la Poste. Wie zat er helemaal bekneld in een namaak Eiffeltoren? Na een geweldig gesjor en gekraak kwam hij dan eindelijk te voorschijn, Hans Sanders. Hij liet zich Prins Hans I noemen. Zijn Adjudanten Peter Velthuis en Harry Noordink had hij leren kennen op een geheime ontmoetingsplaats ergens over de grens in Duitsland.

De la Poste was vol met enthousiaste carnavalsvierders. Het werd een lange avond en dus laat in bed. Dacht de Hoogheid dat hij de andere morgen kon uitslapen stond om 10 uur de Hofkapel in zijn tuin om hem te wekken met een aubade. Een druk leventje kreeg Prins Hans I. Na de drukke receptie op zondagmiddag werden de volgende weken gevuld met allerlei prinselijke taken. Zo hielp hij bij de sloop van pand Wientjes waar Oud-Prins Antoon I nu zijn prachtige galerie heeft; het bezoek aan de eerst geborene op de Moerbekkenkamp; hij moest het eerste hondentoilet inwijden; hij deelde siepelsoep uit aan de nieuwe bewoners van plan Vinke en hij vierde feest met de bewoners van zijn straat waarvan de naam veranderd was Prins Hans Allee.

Met de bus van IJland ging de Hoogheid samen met gevolg en Hofkapel naar de carnavalsoptocht in Oldenzaal voor een optreden bij Reef. De kapel zich blauw blies en het bier stroomde rijkelijk. Ook was hij bij de start van de bouw van de eerste hal van de Othmarridders op de Mors en als eerste mocht hij plaats nemen op het nieuwe podium in de sporthal De Schalm. Het was voorwaar een drukke tijd en daar kwam ook nog  bij dat Adjudant Peter telkens verdwaalde..

Maar het was een schitterende tijd die hij voor geen goud had willen missen. Vermeldenswaardig is nog dat Prins Hans I de enige Hoogheid geweest die in die hele carnavalstijd geen druppel alcohol heeft gedronken.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu