‘t Hoof nich op, al smaakt ‘t lekker!

28e Hoogheid Gerard Morsink 1991
Adjudanten Tom Middel & Ben Vrielink

Wat was er toch met Ootmarsum aan de hand? Voor het derde achtereenvolgend jaar kreeg Ootmarsum geen Siepel als Prins. Weer was het een inwoner van de gemeente Denekamp, maar nu uit Oud Ootmarsum. Was dit misschien al een vingerwijzing naar latere tijden? Welnu, op 5 januari op het Prinsenbal bij Hotel De La Poste kwam van onder een geweldig grote steek Prins Gerard IV te voorschijn. Samen met zijn twee Adjudanten hadden ze vele plannen. Maar de Golfoorlog gooide roet in het eten. Het bestuur besliste dat de sleuteloverdracht en optocht niet door konden gaan, dus er waren geen buitenactiviteiten. Dat was voor Prins Gerard IV een grote teleurstelling.

Tot overmaat van ramp werd Ben Vrielink, één van zijn Adjudanten, ziek. Maar ondanks alles werd het toch een geweldig carnaval. In plaats van de optocht werd er in de zaal van Pikkemaat een alternatief carnavalsfeest gehouden. In een bomvolle zaal speelde de hofkapel de sterren van de hemel, gaven de Dansmarietjes een wervelende show, die zelfs in het lido niet misstaan zou hebben en liet Opa Prins Antoon I de polonaise weer volkomen in het honderd lopen.

Ook het bezoek aan de scholen was een ware gebeurtenis. Op de Scheepersschool werd Prins Gerard IV toegesproken door zijn zoon Coen in het Twents. Zeer verbaasd was onze Hoogheid want dit was de eerste keer dat hij perfecte Twentse woorden uit de mond van zijn zoon hoorde rollen. Natuurlijk werd er ook een bezoek gebracht aan de zieke collega. Het werd aan het bed een dolle dwaze boel. Alle drankjes in huis werden opgedronken en iedereen voelde zich supergoed.

Ook de noabers van de Hoogheid lieten zien dat ze er maar wat trots op waren dat uit hun buurt dit jaar de Prins kwam. Met man en macht werd het huis prachtig versierd en op de noabermiddag werd daarom nog menig glaasje gedronken. Ondanks ’de storm in de Golf’ was het goed toeven onder de staf van Prins Gerard IV.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu