Nen good’n Siepel is d’r altied!

27e Hoogheid Harrie van der Heiden 1990
Secretaris Theo Hesselink

Dwars door een diascherm stapte op zaterdag 13 januari Prins Harrie III de carnavalswereld binnen. Iedereen keek verbaasd. Prins Harrie III was geen Siepel, maar een inwoner van de gemeente Denekamp, echter hij woonde wel heel dicht bij Ootmarsum en was ook jarenlang een zeer gewaardeerd en actief lid. Zo was hij voorzitter van het kinder

carnaval, speelde mee in de Hofkapel en was steunpilaar van de nog jonge Dakkapel. De jonge muzikanten oefenden bij Prins Harrie III op de deel en bij kou in de huiskamer. Bovendien was hij niet geboren in Denekamp, maar in Netterden in de Achterhoek dus de keuze was zeer terecht. Toch stuurde burgemeester Willeme hem een uitnodiging om de stadssleutel van Ootmarsum in Denekamp op het gemeentehuis op te halen. Een carnavalesk negatief antwoord ging retour Denekamp.

Ook Prins Harrie III had een secretaris en twee Pages, die hij Picollo’s noemde. Het motto dit jaar is muziek en wel Zuid-Amerikaanse muziek. Prins Harrie III is groot gebracht met muziek en hij heeft veel muziek binnen het Ootmarsumse carnaval gebracht. Het motto is hen dus op het lijf geschreven. Een van zijn eerste taken was de opening van de nieuwe residentie Ossenvoort. Hoog in de bak van een grote takelwagen samen met secretaris Theo en Gerda Ossenvoort werd de gevel versierd.

Henk Ossenvoort bleef veilig met beide benen op de grond waarderend toekijken. Prins Harrie III was een echte ’zwaaiprins’. Hij ging zo met zijn Prinsenstaf te keer, dat hij middendoor knalde. Van de plaatselijke politie werd hem door Theo Baars een nieuwe staf aangeboden. In Prins Harrie’s regeerperiode was er op de zitting een zeer sterk optreden van het koor van de Oud-Prinsen onder het motto: ”Gij Prinsen, gij helse soorten”. Al met al een zeer geslaagd en vooral muzikaal carnaval.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu