Nen good’n Siepel spoart zich nich in dizze tied!

25e Hoogheid Tonny Heinink 1988
Secretaris Ben Velthuis

We schrijven zaterdag 9 januari. De Technische commissie had een prachtig houten silhouet gemaakt dat de nieuwe Prins van de Othmarridders moest voorstellen. Niemand in de zaal kon er echter een bekend persoon in herkennen. De verrassing was groot toen Tonny Heinink te voorschijn kwam.

Hij noemde zich Prins Tonny I. Hij zag er geweldig deftig uit in zijn rokkostuum. Hij week daarmee af van de kleding die de Othmarridders gewoonlijk droegen: een smoking. Ook had Prins Tonny I geen twee adjudanten aan zijn zij, maar een secretaris, Ben Velthuis. En voor de kleinere klusjes nog 2 Pages, Walter en Peter Velthuis.

Omdat de Hoogheid in zijn dagelijkse leven bij de Rabobank werkte kregen alle leden van het grote gevolg een spaarvarkentje als extra onderscheiding. In zijn proclamatie had hij geschreven dat hij o.a. het parkeerprobleem op de Ganzenmarkt zou oplossen. Er werd daar een container geplaatst en middels een viaduct kon men daar ondergronds parkeren.

Prins Tonny I had ook de eer om de nieuwe verlichting van de ijsbaan te ontsteken en hij sprak daarbij de hoop uit dat op het eilandje een muziekkoepel zou verrijzen. Helaas moest hij bij zijn afscheid op de 11e van de 11e opmerken dat dit niet gelukt was.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu