Nen good’n Siepel maakt of wat hee begonn’n is!

24e Hoogheid Bert Mensink 1987
Adjudanten Antoon van Benthem & André Velthuis

Bijna was het een prinsloos jaar geworden. Het had gevroren op de avond van het Prinsenbal. Bert Mensink klom, zenuwachtig, tegen de spekgladde treden op van de ijzeren brandtrap van Hotel de la Poste. Voetje voor voetje kwam hij boven in een slaapkamer terecht. Beneden in de zaal speelde de nieuwe hofkapel ’De Siepels’ onder leiding van Henk Veldboer één van hun toen nog maar vijf nummers. Het klonk geweldig.

Om goed tien uur werd Bert naar beneden gebracht en achter een gordijn verstopt. Precies 22.11 uur werd het gordijn weggetrokken en de Othmarridders hadden een nieuwe Prins, Prins Bert I. Het grote feest kon beginnen. En Prins Bert I was de gangmaker. Bij elke polonaise liep hij voorop.

De Marktstraat waaraan hij woonde werd omgedoopt tot Juweliersstraat en café De Poort tot ’Prinselijke Schenkerij’. De optocht was een geweldige gebeurtenis, vond Prins Bert I. Ook het Frühschoppen in Agelo op zondag-morgen was een topper. Het was ook het jaar waarin zich een tweede carnavalsvereniging presenteerde de carnavalsvereniging De Rampestampers en dat was tevens het einde van de Othmarpages.

Omdat de Rabobank haar 75-jarig bestaan vierde pleitte Prins Bert I, net zoals Oud-Prins Jan IV twee jaar geleden al gedaan had, voor een nieuwe gevel van de bank. Op de 11e van de 11e kwam er voor Prins Bert I een eind aan een schitterend carnavalsjaar.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu