Haal d’r oet wat d’r in zit!

23e Hoogheid Henny Olde Meule 1986
Adjudanten Alphons Weierink & Harry Hemmer

In café De Nieuwe Roos kwam op zaterdag 4 januari uit een enorme molshoop Prins Henny I te voorschijn. Zijn adjudanten kwamen achter hem aangekropen. Hij vertelde de bomvolle zaal dat het carnaval spontaan, kolderiek, stijlvol, gezellig en vooral feestelijk gevierd moest worden en dat hijzelf daarin het grote voorbeeld zou zijn. En dat deed Prins Henny I.

Het werd een geweldig feest met vele hoogtepunten. Zo mocht Prins Henny I de ’Siepellocht’ uitreiken aan burgemeester Uhrlings; het startsein geven voor het 22ste keer siepelhangen; hij mocht in Ootmarsum de acht Twentse Carnavals-prinsen ontvangen en bekijken hoe B. en W. van Ootmarsum na de sleuteloverdracht trachten een visje te vangen uit een immens grote vijver die door de Stuntcommissie was geregeld.

Ook dit jaar was er weer een commissie die een jubileum te vieren had. De Schalmcommissie bestond 11 jaar. Er is geen groot feest georganiseerd, maar de Schalmcommissie tezamen met de VOC en de TC hebben ná het opruimen en vóór het ’moosettn’ dit jubileum ’bescheiden’ gevierd. Een absoluut hoogtepunt in zijn regeerperiode was de geboorte van zoon Maurits. Ook buiten de stad Ootmarsum begaf hij zich. Prins Henny I was samen met zijn adjudanten en garde der Oud-Prinsen aanwezig in Agelo op het eerste Frühschoppen van de carnavalsvereniging De Keistenen en liet zich daar niet de kaas van het brood eten.

De zwemmorgen met de Garde der Oud-Prinsen in hotel ’Twents Ethoes’ was een drijfnat spektakel. Gelukkig dat Prins Henny I als badmeester diploma reddings-zwemmen had want anders… Op de 11e van de 11e werd Prins Henny I dan ook opgehaald door niemand minder dan Neptunes die de aftredende Hoogheid in een overdekt zwembad stopte.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu