Nen good’n Siepel löt zich heur’n!

20e Hoogheid Theo Hesselink 1983
Adjudanten Toon Raatgerink & Paul Sytsma

Als holbewoners kwamen ze tevoorschijn met stenen bijlen en knotsen in de hand. Onherkenbaar waren ze. Ze slaakten woeste kreten. Om bang van te worden. Dan wordt de vermomming afgelegd en daar staan ze dan. Prins Theo II met zijn Adjudanten.

Iedereen kent de nieuwe Prins. Al jarenlang bewoog hij zich door allerlei commissies van het carnaval. Vooral als Vorst van de Raad van Elf heeft hij een duidelijke stempel op het functioneren van de Raad gedrukt. Prins Theo II is de eerste die de andere morgen, na een vrij zwaar bezoek aan fotograaf Herman Haarhuis, een receptie door de vereniging krijgt aangeboden in De Guldene Crone. Een gouden greep zei Theo. Ik heb nu wel voor een heel jaar drank in voorraad.

Zelfs Pastor Brummelaar was tezamen met het Herenkoor aanwezig. Zelden waren de heren zo laat van een ’vergadering’ thuis gekomen. Dit jaar werd er ook voor het eerst door de carnavalsvierders ’gedweild’. Met een stempelkaart om je nek kon elke vierder zoveel mogelijk stempels verzamelen in zes verschillende cafés. Wie de winnaar werd is niet meer bekend, maar je moest er wel wat voor doen. Er waren zelfs Oud-Prinsen die wel 3 kaarten vol hadden.

Eén van de mooiste onderscheidingen die Prins Theo II uitreikte was die aan Lidy Groeneveld-Brunninkhuis. Zij speelde voor de 250ste keer in het eerste damesteam van Set Up.  Na deze sportieve activiteit konden Prins Theo en zijn Adjudanten zich geheel wijden aan het feestvierende carnavalsvolk.

Met een voldaan gevoel leverde Prins Theo II op dinsdagavond zijn steek in en keerde terug in het normale leven.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu