Nen goodn Siepel löt zich nich isolearn!

18e Hoogheid Tom Middel 1981
Adjudanten Ben Velthuis & Jan Verdonkschot

De Technische commissie en de Feestcommissie hadden die zaterdagmiddag de zaal van café De Rozenstruik schitterend versierd. Daarna hadden ze samen aan de bar nog een paar biertjes gedronken. Niemand wist toen nog wie de nieuwe Prins was. Of toch. Eentje zat er tussen. Hij zou die avond voorgesteld worden als Adjudant. Ben Velthuis nam nog maar een pilsje. Hij wilde eigenlijk niet, maar als hij weigerde was hij bang dat hij zich zou verraden. ”Ak dit glas leug heb, goa’k beslist noar hoes, want ik mot vanoamd de kop dé bie hebb’n.” Een paar uur later komt de nieuwe Hoogheid te voorschijn. Van naam misschien ’Middel’matig, maar van figuur groot. Tom Middel is onze nieuwe Prins. Hij noemt zich Prins Tom I.

Hij heeft geweldige plannen. Ootmarsum moet de hoofdstad worden van de nieuwe provincie Twente. Ja, ja. Hij kon toen toch ook niet bevroeden hoe het ruim 20 jaar later zou zijn. Het was dat jaar een geweldig carnaval.

Heel Ootmarsum vierde mee, want Prins Tom I had als lijfspreuk: ”Nen goodn siepel löt zich nich isolearn!” en dat liet men zich geen twee keer zeggen.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu