Nen good’n Siepel löt zich nich driem’n!

15e Hoogheid Jan Luttikhuis 1978
Adjudanten Ben Morshuis & Gerard Wilbers

Uit een ei kwam hij te voorschijn in de zaal van café De Rozenstruik. Een meesterlijk trio was het, want zowel Prins Jan II als zijn beide adjudanten, Ben Morshuis en Gerard Wilbers, waren werkzaam in het onderwijs. Prins Jan II had een speciale onderscheiding. Het was een klein schoolbordje dat je om kon hangen. De Siepels waren er nog wilder op dan op de prinselijke onderscheiding.

Er was in zijn regeerperiode nog geen fietspad naar Oldenzaal. Alle kinderen uit de Siepelstad fietsten dagelijks die route. Op een donkere morgen kregen ze allemaal een reflector aan de fiets zodat ze goed zichtbaar waren. Samen met de Technische commissie werden die morgen meer dan 200 reflectoren uitgedeeld. Deze handeling was trouwens het enige proclamatiepunt dat Prins Jan II uitvoerde.

Het scholencarnaval was een van de hoogtepunten. Vooral zijn eigen school, de Scheepersschool, had er veel werk van gemaakt. Er werd een programma opgevoerd waaraan zelfs de Zittingcommissie een puntje kon zuigen. Een primeur was het gemaskerde bal op zondagavond. Willy, Prinses van Prins Jan II, had georganiseerd dat zo’n 60 ’rooie vrouwen’ volkomen onherkenbaar op dit festijn kwamen. Ja, we zaten in de tijd dat de vrouwen niet meer alleen voor het aanrecht stonden, maar er ook bovenop klommen en vandaar de emancipatie verkondigden. Zelfs de echtgenoten van die vrouwen werden door die dwaze rooie vrouwen voor de gek gehouden. Om 11 over 11 werden dan de maskers afgedaan en dan zag je zelfs mannen met een rooie kop omdat ze gedacht hadden dat die ene met die armband zijn vrouw was… dus niet.

Het trio heeft nog wel geprobeerd om iemand te vinden die de haan van de kerktoren wilde oppoetsen, maar daar was niemand voor te porren. Al met al een geweldig gezellig carnaval met een enthousiaste Prins Jan II. Op de 11e van de 11e werd hij in Hotel ‘t Bosch als hoogleraar afgevoerd.

Heb je ideeën of foto’s om de historie van de Othmarridders aan te vullen? Dan horen we graag van je!
Menu