Doe allemaal mee aan de 56e optocht in de Siepelstad

Zaterdag 22 februari staat alweer de 56e optocht in de Siepelstad op het programma. Gezien de voorgaande edities belooft de optocht ook dit jaar weer een prachtig mooie, enthousiaste, kleurrijke, feestelijke en muzikale stoet van praalwagens, grote/kleine groepen en één en/of tweelingen te worden. We nodigen dan ook heel Ootmarsum en omstreken uit om aan dit schitterende evenement deel te nemen.

Categorieën

De deelnemers van de optocht geven zich op in de verschillende categorieën en per categorie maakt de top 3 kans op een mooie prijs:

Categorie A      Grote wagens en of loopgroepen > 50 personen

1e prijs € 400,- / 2e prijs € 275,- / 3e prijs € 175,-

Categorie B      Kleine wagens en of loopgroepen vanaf 6 personen

1e prijs € 200,- / 2e prijs € 150,- / 3e prijs € 100,-

Categorie C      Kleine groepen tot 6 personen

1e prijs € 80,- / 2e prijs € 60,- / 3e prijs 35,-

Aanmoedigingsprijs

Daarnaast zullen Prins Marc en zijn Adjudanten Pim en Mike bij de prijsuitreiking ook de winnaar van de aanmoedigingsprijs bekend maken. Deze prijs wordt uitgereikt aan jong en aanstormend talent. Voor deze prijs kan men zich apart opgeven.

Aanvang optocht

De optocht zal op zaterdag 22 februari 2020 vanaf Industrieterrein De Mors (Eerste Stegge / Tijinkskamp) starten om 13.30 uur. Deelnemers kunnen zich hier opstellen tussen 12.30 en 13.00 uur. De diverse kapellen langs de route zullen zorgen voor een super gezellige sfeer.

Snoeppoort

Na afloop van de optocht kunnen alle kinderen weer een overheerlijk snoepzakje ophalen bij de welbekende snoeppoort. Net als vorig jaar zal deze snoeppoort ook dit jaar weer bij de stadspomp komen te staan.

Prijsuitreiking

De afsluiting van de optocht is natuurlijk de prijsuitreiking: welke categorie heeft de beste indruk bij de jury achter gelaten? Dit jaar zullen prins Marc en zijn adjudanten Pim en Mike rond 16.00 uur de prijzen bij Hotel Restaurant Van der Maas bekendmaken en uitreiken.

Aanmeldingen

Dus, wil jij meelopen? Aarzel en wacht dan niet en geef je op. Dit kan via onze website: www.othmarridders.nl.

Voor vragen en/of inlichtingen kunt u zich wenden tot de optochtcommissie (www.othmarridders.nl/commissies/optochtcommissie).

Voor verdere informatie en het laatste nieuws kunt u ons ook volgen op Twitter: @Optocht2020 en Facebook: Optochtcommissie Othmarridders.

Menu