Technische Commissie

De Technische Commissie in de volksmond ook wel bekend als de TC, de kearls van alles wat binnen de Othmarridders met techniek te maken heeft.

Het begon allemaal in de jaren zestig van de vorige eeuw met enkele carnavalsvierders die beroeps- of hobbymatig iets deden met lampen, microfoons en geluidsinstallaties. Inmiddels kunnen de licht- en geluidsinstallaties, rookmachines, confettikanonnen en het projectiescherm van de Othmarridders een behoorlijk orkest, zaal of feest verzorgen en is het einde nog lang niet in zicht.

Om alles op te noemen waar TC zich mee bezig houdt, is onbegonnen werk en dan worden natuurlijk heel belangrijke activiteiten vergeten. Toch is gepoogd de TC-activiteiten hieronder kort te noemen:

Elfde van de elfde

Licht en geluid

Het Prinsenbal

Opbouw podium en decor opkomst prins, licht en geluid en de laatste jaren ook de DieSjee

Zitting

De dagen voor de zitting opbouw en inregelen licht-, geluid- en projectie-apparatuur. Iedere avond in overleg met artiesten verder inregelen van de apparatuur. De zittingsavonden zelf wordt het spul bediend. Zaterdagnacht na de zitting wordt alles weer afgebroken en veilig opgeborgen

De Carnavalsdagen

Verzorgen licht en geluidsinstallatie in diverse horecagelegenheden en buitenactiviteiten. Verzorgen geluid op de carnavalswagens van De Othmarridders. Plaatsen, aansluiten, bedienen en afbreken bierpomp en biertentje op de markt tijdens sleuteloverdracht. Zondag bouwen we het roemruchte “Klein Oatmössche” op langs de route van de optocht in Boeskoolstad en voorzien wij de siepels en siepelinnen van een natje en drankje. Tot slot zorgen wij ervoor dat de bok ieder jaar weer verder uit zijn slof schiet op dinsdagavond.

Uiteraard verleent de TC daar waar nodig hand en spandiensten voor andere commissies en zijn wij buiten de hierboven genoemde activiteiten ook nog wel eens een avond of zaterdag samen om bovengenoemde activiteiten voor te bereiden.

De TC is samengesteld uit echte mannen van diverse pluimage, klassen en etnische achtergronden. Saamhorigheid en met minimale kosten maximaal resultaat boeken is de rode draad die door de TC historie loopt.

Interesse of vragen? Vul onderstaand formulier in!

Menu