Het jubileumjaar van de Othmarridders en Siepeljonkers is op elf november jl officieel van start gegaan met het Leedkesfestival ‘de Elfde Noot’. De Hènige Slepvèènt wisten tijdens de tiende editie van de liedjeswedstrijd de eerste prijs in de wacht te slepen.

In een bomvol grand-café bistro Ossenvoort besliste de jury unaniem dat het optreden van Andras Koops, Thijs Veldhuis en Teun Hemme het beste was. Opperslepper Andras vertolkte met passie ‘Het geveul van Oald Oatmöske’, bijgestaan door zijn beide metsleppers. Door het hartstochtelijk meezingen door het Slepvèènt-publiek lijkt dat er een nieuwe hymne is geboren voor deze mooie vereniging en buurtschap. “Prachtige afsluiter voor ons als trio van CV de Hènige Slepvèènt. De 1ste prijs op het liedjesfestival van de Elfdenoot Othmarridders. Ik bedank mijn metsleppers Thijs & Teun als geweldige backing vocals en natuurlijk de instrumentale ondersteunig op de Bajo’s.

Maar bovenal bedanken wij onze manager, songwriter en zangcoach Niek vd Küper, zonder zijn tomeloze inzet hadden wij deze prestatie nooit geleverd!!!” reageert de opperslepper op zijn Facebookpagina.
Noaberschap zit oons in het blood,
Mooi dat ‘t zo kan, zo geet ja good!!!
Te hoap mojjt doon, dat strikk d’r met
Dat geveul broest oe in ‘t hert!!!!!
Alááf!!!

De jury had verder lovende woorden voor het optreden van blaaskapel Kapabel, die een schitterend blaasnummer hadden bewerkt tot ‘Dem Land Zwiebelstadt der Treue’. De kapel, die pas één carnavalsseizoen heeft meegedraaid, speelde en zong volledig live en dat oogstte veel waardering.

De jury kreeg verder originele optredens voorgeschoteld van de Markies Stef en zijn adjudanten, de Raad van 11 van de Othmarridders, de Garde der Oud Prinsen, de Kledingcommissie van de Siepeljonkers en de nieuwe Raad van 11 leden van de Siepeljonkers. Aan het einde van de avond werd de regeerperiode afgesloten van Prins Ronny II en zijn adjudanten Frank en Hans en van Markies Stef en zijn veursprekkers Cliff en Stef, door het afnemen van hun steek.

Het nieuwe jubileumseizoen werd aansluitend ingeluid met de presentatie van het Jubileumlied. Ignard Eshuis en Roderik Kolfoort bezongen ‘Carnaval in de Siepelstad’ op een door Chris van den Heuvel gecomponeerd nummer.

De speciale USB sticks met alle optredens van gisteravond, aangevuld met het Jubileumlied en twee fraaie fotocompilaties van de Othmarridders en Siepeljonkers waren niet aan te slepen. Voor twee munten wilde iedereen deze gadget bemachtigen.

De periode van gissen, welke hoogheden de beide jubilerende verenigingen in dit bijzondere jaar mogen aanvoeren,  is begonnen. Op vrijdag 29 december maakt de 55e Stadprins zich bekend, ruim een week later de 22e Markies. Nog even geduld dus.

Het is voor deze site de laatste bijdrage van hoffotograaf Ramon Baasdam, maar vast niet zijn laatste als fotograaf. Ramon bedankt voor de fraaie carnavalsfoto’s!

 

Bron: inenomootmarsum.nl

Menu