De Senaat

“Adjudant ben je maar voor even, Senator ben je voor het leven”.  Na een jaartje de Prins door het carnavalsgedruis geloodst te hebben liggen er volop kansen om een volgende stap in je actieve carrière binnen het carnaval te maken….. het Senatorium lonkt!

Het illustere roemruchte bonte gezelschap garde der oud Adjudanten staat alom bekend als  “de Senaat”  en vormt een bijzonder hechte en gezellige club waar heel veel kan én eigenlijk niets hoeft. Regelmatig wordt er druk vergaderd over zeer belangrijke, belangrijke en totaal onbelangrijke onderwerpen. De heren zijn hier eigenlijk gedurende het hele jaar best druk mee, de Senaat is intussen behoorlijk geïnfiltreerd binnen de Othmarridders maar is géén commissie binnen de Othmarridders.

De échte carnavalsperiode start doorgaans ergens in november met de organisatie van het fameuze leedkesfestival “de Elfde Noot”  op de 11e van de 11e .  Op deze muzikale avond van hoog niveau strijd het muzikaal talent uit Siepelstad, Keistenenland en Oald Oatmössche in de residentie om de fel begeerde wisselbokaal.

Eind december is het dan al weer tijd voor de volgende serie activiteiten, De Dekselse Avond, onze jaarlijkse uitgebreide en overheerlijke brunch in het Senatorium, de inauguratie van de aspirant Senatoren en een warm welkom aan onze nieuwe adjudanten tijdens de receptie.  Ook gedurende de carnaval kom je de Senatoren te pas en te onpas tegen op mening feestje.

Ook buiten de carnavalsperiode trekken de Senatoren geregeld met elkaar op,  verwoede pogingen de jeugd in de vorm van de Oald Veursprekkers met klootschieten te verslaan, terrasvergadering, op pad met de Oald Sikk’n van de Köttelpeer’n of een werkbezoek aan de Almatrieb in Oostenrijk.. niets is ons te dol.

Geïnteresseerd om je aan te sluiten bij dit anarchistische gezelschap? De kortste route is adjudant te worden, zorg dus dat je iemand zo gek krijgt om Prins te worden alhoewel dat doorgaans niet meevalt 😉

Senator Primus John Schulten doet verwoede pogingen sturing te geven aan dit gezelschap, hij wordt hierbij geassisteerd door oonz’n schriever Senator Roy Holsbeek en Senator Pecunia Non Olet Emiel Bekhuis.

Voor de laatste ontwikkelingen… follow us on Twitter @Twenaat   #alaaf of schoef ‘n moal an bie oonz’n club tijdens de vele carnavalsfeestjes.

Socials De Senaat

Menu